Ga naar hoofdinhoud

Merel Blom naar brons op WK Jonge Eventingpaarden

Update
Merel Blom en Rumour Has It N.O.P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nadat ze gisteren op een voorlopige vijfde plaats stond, ging het succes vandaag ook verder voor Merel Blom. Blom reed vandaag een foutloos springparcours, maar moest 1,2 tijdfouten noteren met Corminta Vom Gwinck (v. Cormint). Met de resultaten van het dressuur, de cross en het springen eindigt Merel Blom op een podiumplek en de bronzen medaille.

De gouden medaille is voor de Duitse Ingrid Klimke. Zij reed Cascamara (v. Cascadello II) naar een totaal van 27,4 strafpunten. De zilveren medaille is voor Oliver Townend met Cooley Rosalent (v. Valent). Townend reed naar een totaal van 30,3 strafpunten.

De Jong

Sanne de Jong en Jarelly MBF (v. Lansdowne) moesten vandaag twee springfouten en 1,6 tijdfouten noteren. Met dit resultaat eindigt de Jong op de 22e plaats met een totaal van 42,6 strafpunten.  

‘Trots’

Bondscoach Andrew Heffernan was zeer tevreden over de Nederlandse prestaties. “Beide amazones hebben sterk gereden en het zijn paarden die hebben laten zien over alle kwaliteit te beschikken voor de topsport. Bovendien waren wij het enige land die geen fouten heeft gemaakt in de cross, daar ben ik zeer trots op. Het brons van Merel was een mooie bekroning op dit goede weekend. Ik hoop dat we deze paarden voor Nederland kunnen behouden.”

Uitslag

Bron: Horses.nl / KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.