Ga naar hoofdinhoud

Startlijst tweede selectie jonge eventingpaarden bekend

Merel Blom hier met The Quizmaster Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zaterdag 14 mei wordt in Renswoude de tweede selectie verreden voor de Dutch Eventing Young Horse Trials. De 4- en 5-jarige eventingpaarden hebben daarmee weer een gelegenheid om zich te plaatsen voor de finale om de BTTS Horsetrucks Cup die in Renswoude op 6 juni op het programma staat. Merel Blom komt met maar liefst acht paarden aan de start.

De deelnemende jonge eventingpaarden zijn in toenemende mate ook eventing-gefokt. Een relatief hoog percentage Volbloed en een afstamming van hengsten die een bewezen erelijst hebben van succesvolle nakomelingen worden steeds normaler bij de jonge eventingpaarden. Daarom is de selectie van zaterdag ook interessant om te volgen voor fokkers die de eventing-richting overwegen.

Tijdens de selectie van zaterdag zullen diverse fokkers hun visie op de fokkerij van eventingpaarden toelichten, bovendien staan zij op en om met geïnteresseerde fokkers in gesprek te gaan. Gert Boonzaaijer, Marc van den Beke en René van der Leest zijn er, net als Patrick Verbakel en Jan Greve.  Ook deze tweede selectie wordt gejureerd door Irene de Wolf, Marc van den Beke en Bert Wagenvoort. De eerste combinatie start om 11.00 uur. De onderdelen die direct na elkaar worden verreden zijn een aanlegtest voor dressuur, een verkort springparcours en een crossparcours.

Bekijk de startlijst.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.