Ga naar hoofdinhoud

Jonty Evans start crowdfunding om toppaard te behouden

De Ierse eventingruiter Jonty Evans heeft een crowdfunding website gelanceerd om zijn Olympiadepaard Cooley Rorkes Drift (v. Courage II) te kunnen behouden. Evens hoop met zijn actie 550.000 Pond binnen te halen zodat de eigenaren hun paard niet hoeven te verkopen en Evans naar het EK in Strzegom kan waarvoor de ruiter is geselecteerd.

Fiona Elliott kocht ‘Art’, zoals Cooley Rorkes Drift wordt genoemd, in 2010 en Jonty Evens heeft hem vanaf zijn zesde mee in de eventingsport. Het paar heeft sindsdien veel successen behaald met als hoogtepunt de negende plaats op de Spelen van Rio. Dit jaar liep de elfjarige Ier onder Evans in Badminton naar een 20ste plaats. Een weigering in de cross hield het duo uit de top van het klassement.

Successen niet onopgemerkt gebleven

“De successen die Art en ik hebben behaald, zijn niet ongemerkt gebleven. De eigenaren van het paard hebben al enorme aanbiedingen gehad om het paard te verkopen. Zijn eigenaren zijn een jong stel en ik kan begrijpen dat ze een goed bod een keer accepteren,” vertelt Evans aan Eventing Nation. “Maar je kunt je voorstellen dat het verkopen van mijn beste vriend nooit in mijn hoofd opkwam en ik wil zo een oplossing vinden om hem te behouden.”

Geselecteerd voor EK

Jonty Evans en Art zijn geselecteerd voor de Europese kampioenschappen in Strzegom, in september. Via crowdfunding hoopt Evans de 550.000 Pond te vergaren om het paard te kunnen blijven rijden en de trip naar Polen te kunnen maken. Met de elfjarige zoon van Courage II wil Evans vervolgens proberen een ticket naar de wereldruiterspelen in Tryon te bemachtigen.

Bron Eventing Nation/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.