Ga naar hoofdinhoud

Kloon Chilli Morning klaar voor de sport

Chilli Morning en William Fox-Pitt Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Twee jaar geleden stierf onverwacht de topeventer Chilli Morning (v. Phantomic xx) op 22-jarige leeftijd. Hij was onder William Fox-Pitt de meest succesvolle eventing-hengst in de geschiedenis van de eventingsport. Eigenaar Chris Stone kondigde aan dat drie klonen van Chilli Morning klaar staan om zijn taken in de sport en fokkerij over te nemen. Een daarvan is de nu vijfjarige Quattro die bij Gemma Tattersall in training is. De Britse postte op Facebook een filmpje van het paard.

Chilli Morning was de meest succesvolle eventing-hengst in de geschiedenis van de eventingsport. Van zijn 45 internationale starts eindigde hij maar liefst 23 keer in de top tien. Hij liep zijn laatste wedstrijd op de Olympische Spelen van Rio in 2016 onder William Fox-Pitt. Daar behaalde het duo individueel de twaalfde plaats.

Imposante carrière

In hun imposante carrière wonnen Fox-Pitt en Chilli Morning Badminton van 2015, individueel brons en teamzilver op de WEG van 2014 en zegevierde drie keer op rij in Bramham.

Drie klonen

Ondertussen had Chilli Mornings eigenaar Chris Stone drie klonen, genaamd Deuce, Trey en Quattro, van zijn hengst laten produceren in Amerika. Quattro werd bij Gemma Tattersall ondergebracht voor zijn opleiding. Dat de vijfjarige talent heeft, toonde Tattersall met het volgende filmpje op haar Facebook pagina.

Bron Facebook/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook