Ga naar hoofdinhoud

Nationale Veulenkeuring Eventing naar Renswoude

Eamiss de Muze. Foto: Eventing Photo

De Nationale Veulenkeuring Eventing wordt dit jaar gehouden op de terreinen van Hippisch Centrum De Schalm in Renswoude. Dat gebeurt op zaterdag 4 september, tegelijk met de finale van de Dutch Eventing Young Horse Trials. Dit zijn dan ook twee selectiemomenten voor de veiling die rond 1 oktober start.

Er is ook nog een derde selectiemoment. Fokkers en eigenaren van eventingpaarden kunnen eveneens gebruik maken van de speciale selectiedag in de eerste septemberweek als ze hun paard willen aanmelden voor de veiling via ET Auction, net na het WK jonge eventingpaarden in het Franse Lion d’Angers.

‘Het beste van het beste kunnen aanbieden’

“We willen de internationale eventingwereld laten zien dat we in Nederland het beste van het beste kunnen aanbieden, we hebben de ervaring dat daarvoor ook goede prijzen worden betaald,” zeggen de initiatiefnemers Gert Boonzaaijer en René van der Leest. “We doen een oproep aan alle eigenaren van talentvolle eventingpaarden om zich aan te melden voor de selectiedag in de week voor 4 september.”

Transparantie

De competitie voor 4- en 5-jarige eventingpaarden wordt meer en meer een fenomeen waarvoor internationaal belangstelling is. De paarden in de finale op 4 september hebben aan drie competitiewedstrijden deelgenomen waarvan via de livestreams een dossier is opgebouwd. Eigenaren kunnen hun paard in de veiling inbrengen en potentiële kopers wordt transparantie geboden. Ze kunnen namelijk zien hoe de jonge paarden zich in een klein halfjaar ontwikkeld hebben.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook