Ga naar hoofdinhoud

Primeur in cross Belton: inklapbare cross-country tafel

Foto: Still Facebook
In de eventingwedstrijd in Belton, afgelopen weekend, is voor het eerst gebruik gemaakt van een inklapbare tafel-hindernis. In Duitsland was er al geëxperimenteerd met de MIM clip tafel, die naar beneden valt als een paard hem vol raakt. Net als de breek-pinnen moet het systeem ongelukken in de cross voorkomen. 

Parcoursbouwer in Belton Stuart Buntine gebruikte de inklapbare tafels met verschillende afmetingen in de nationale en internationale rubrieken tot in de 4*-cross (vorige jaar was dit nog 3*-niveau). Hij had het systeem in Duitsland gezien en wilde dit uitproberen.

De hindernis is zo gemaakt dat het inklapt als het paard het raakt. Het moet zo de gevaarlijk rotatie-val voorkomen. In Belton kon het goed getest worden, bijna 850 paarden zijn er overheen gesprongen. Buntine: “We moeten blijven testen en uitproberen. We moeten goed naar de veiligheid in de sport blijven kijken.”

De Belton International Horse Trials ondersteunt een campagne om het gebruik van breek-pinnen en de MIM-technologie verplicht te maken op internationale wedstrijden. De MIM clips zijn uitgevonden door de Zweed Mats Bjornetun.

Bron Horse&Hound

Eén reactie op “Primeur in cross Belton: inklapbare cross-country tafel

  • Marcel Dufour

    Ruiters die zo grof hun afstand missen als de ruiter op de video, zouden niet moeten mogen deelnemen aan zulke wedstrijden.
    Die moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen want het is bij hen geen vraag of ze gaan crashen maar alleen wanneer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.