Ga naar hoofdinhoud

Renswoude Horse Trials stopt

De organisatie van de internationale eventing wedstrijd Renswoude Horse Trials heeft aangegeven dat het evenement stopt. Dit jaar werd de wedstrijd kort voor aanvang afgelast, maar nu is bekend dat er geen vervolg komt. Daarmee moet ook voor het NK Eventing voor Young Riders en Junioren een andere locatie gevonden worden.

Gert Boonzaaijer, drijvende kracht achter de Renswoude Horse Trials vertelt: “In Renswoude gebruikten we grond van verschillende landeigenaren. Twee van hen hebben grond verkocht met als resultaat dat de cross niet meer over dat land kan. Dat maakt het eigenlijk onmogelijk om de wedstrijd te realiseren.
We willen op de datum dat Renswoude altijd was, het eerste weekend van juni, nu een wedstrijd organiseren bij De Peelbergen in Kronenberg. Dat is een super accommodatie waar we te maken hebben met één eigenaar. Bovendien zijn daar al stallen en liggen er goede bodems die we kunnen gebruiken voor springen en dressuur. Ook het terrein waarover de cross gaat ligt eigenlijk klaar, we kunnen daardoor veel eerder gaan beginnen met bouwen en meer dingen laten staan. Het heeft gewoon veel voordelen om daar een wedstrijd te organiseren.”

NK Jeugd

De KNHS had met de Renswoude Horse Trials nog afspraken over de organisatie van het Nederlands kampioenschap voor de jeugd. Met het stoppen van het evenement moet worden uitgekeken naar een nieuwe wedstrijd die dat dit kampioenschap wil organiseren. De KNHS zal de procedure hiervoor opstarten.

Bron KNHS

5 reacties op “Renswoude Horse Trials stopt

 • jan jonas

  Jammer dat Renswoude niet meer bestaat. Dit evenement lag mooi centraal in Nederland. Nu moeten ruiters en amazones verder rijden. Lekker voor de uitstoot van Co2 en andere stoffen.

 • lentf

  En hoe ver moet de sgw en eventingsport nog verder afgebroken worden voordat de KNHS in de benen komt… De bedoeling van een sportorganisatie is helder en duidelijk richting geven en daar uitvoering aan geven, verantwoordelijkheid nemen en afleggen; het is oorverdovend stil…

 • Sanne

  Laten we niet vergeten dat het organiseren van een eventing wedstrijd heel wat meer vergt van alles en iedereen, dan een reguliere dr of spr wedstrijd. Zeker in deze tijden is dat een hele opgaven zie maar aan eventing Varsseveld die dit jaar ook niet door kan gaan. Wat betreft de ruimte die de eventing nodig heeft is zeker in deze tijden waarbij de boeren meer en meer lijken te moeten verdwijnen een steeds groter wordend probleem. Eventing door een nieuwbouwwijk is immers geen optie. Het is gewoon triest dat wederom een mooie locatie de wedstrijd daar niet meer door kan laten gaan maar gelukkig streeft de organisatie er wel naar elders alsnog een wedstrijd te organiseren. De KNHS doet het in mijn ogen zeker niet altijd goed, maar in deze denk ik niet dat de KNHS er iets aan kan doen als de grondeigenaar besluit dat de locatie een andere invulling gaat krijgen. Heb respect voor de vrijwilligers als je ergens gaat rijden zodat die er plezier in blijven houden en laten we hopen dat niet alle grondeigenaren dadelijk meer en meer grond moeten verkopen om de rekeningen te kunnen blijven betalen.

 • Brigitte de Graaf

  Het KWPN/KNS centrum en omstreken is ook super locatie.
  Blom cup ook weer daarheen.
  Daarmee is de spring-, dresuur-, en eventingsport gekoppeld aan de fokkerij.
  Dat is toch de bedoeling?

 • Jan Jonas

  De accommodaties zijn er het materiaal is er. Ik woon in de randstad, dus dichte
  bewoning. Toch waren er eventing wedstrijden, denk aan de vlietlanden, Voorlinde in wassenaar en ga maar door. Allemaal op gegeven door te weinig mensen die iets willen organiseren. Zelf was ik initiatiefnemer en mede organisator van de Haagsche Paarden in de Haag. 150 duizend bezoekers over twee dagen. Dit evenement heeft vanaf 1975 tot en met 2002 stand gehouden.
  De gemeente den Haag heeft de stekker eruit getrokken omdat zij iets met beelden op het lange Voorhout wilden doen. Het werd een fiasco. Als de mensen en de cohesie er niet zijn, kan je beter stoppen. Het is jammer dat vermaakt in deze tijd zo moet lijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook