Ga naar hoofdinhoud

Ruime zege in CCI3* Saumur voor Vogg, Jung vijfde

Foto Lonneke Ruesink
Felix Vogg ging er afgelopen weekend in het Franse Saumur met de overwinning vandoor in de CCI3*. De Zwitserse ruiter liet in deze wedstrijd niet alleen Mark Todd, maar ook Michael Jung achter zich en won met een verschil van ruim zes punten. Voor Nederland kwam Althea Bleekman aan de start, maar zij werd uitgeschakeld in de cross.

Vogg stond na de dressuurproef op de vierde plaats met Onfire met 41.7 strafpunten. Zowel in de cross als in het springparcours bleef het duo daarna foutloos en hield daarmee de dressuurscore vast.

Jung

Jung ging met de negenjarige Lennox, waarmee hij twee weken geleden in Duitsland het kampioenschap voor beroepsruiters heeft gewonnen, na de dressuur aan de leiding. In de cross kreeg de Olympisch- en wereldkampioen acht strafpunten met de Sunlight xx-zoon en in het springparcours kwamen daar nog negen strafpunten bij. In totaal kwam het Duitse duo daarmee op 51.9 strafpunten en eindigde op de vijfde plaats.

Top drie

De tweede plaats was voor de thuisrijdende Donatien Schauly Adj met Pivoine des Touches (v. Nykias). Na de dressuur stond het Franse duo op de achtste plaats met 48 strafpunten en in de cross en het springen bleven ze net als Vogg en Onfire foutloos, waarmee ze opklommen naar de tweede plek. Mark Todd volgde met 1.1 srafpunt meer op de derde plaats. De Nieuw-Zeelande eventinglegende begon na zijn dressuurproef met Kiltubrid Rhapsody met de derde plaats en gaf deze plek , ondanks dat hij niet foutloos bleef in de cross en het springen, niet meer af.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.