Ga naar hoofdinhoud

Thomas Carlile’s topeventer Upsilon vecht voor zijn leven

Thomas Carlile en Upsilon
De elfjarige Upsilon van Thomas Carlile is ernstig ziek, de dierenartsen vechten voor zijn leven. De Fransman schrijft op Facebook dat hij zijn toppaard een week geleden in zijn box vond met hoge koorts. Op de kliniek constateerden de artsen dat het paard een gemuteerd herpes-virus had opgelopen. "Hij heeft een aantal dagen gevochten als een leeuw voor zijn leven", schrijft Tom Carlile, "het virus heeft een deel van zijn neuromotorische systeem ernstig aangetast."

Inmiddels is de Canturo-zoon Upsilon weer thuis, maar, zegt Tom Carlile: “De toekomst is onzeker, de ziekte heeft hem veel schade toegebracht. Het is moeilijk om hem zo te zien. Over enkele dagen mag hij wel weer in de wei. Ik hoopt dat we hem weer kunnen zien rennen…”.

Zilver WK Le Lion d’Angers

Upsilon is een van de meest talentvolle eventers. Onder zijn Franse ruiter won hij het afgelopen jaar de 3*-wedstrijden van Barbury Castle (voor de tweede keer) en Millstreet en een 2* in Houghton Hall. Twee keer nam het paard deel aan het WK voor jonge paarden in Le Lion d’Angers waar hij als zesjarige vijfde werd en als zevenjarige het zilver won.

Negen zeges uit 18 starts

Van de 18 internationale starts in zijn carrière won Upsilon er negen en had hij zes top vijf klasseringen. Slechts drie keer kwam hij niet aan de finish waaronder het EK in Strzegom. De Anglo Arab-hengst is inmiddels bij het Selle Francais en Anglo Normand goedgekeurd en heeft ruim 400 nakomelingen. Zijn zoon Espri du Figuier is ook bij het SF en AA goedgekeurd.

Of het paard ooit weer in de sport komt is de vraag. Tom Carlile: “Zou zo’n nachtmerrie geen wonder verdienen?”

Bron Horse&Hound/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.