Ga naar hoofdinhoud

Tim Lips: ‘Het liefst wil je op de hoogste trede staan’

Deze week gaan de Coral Estate Renswoude Horse Trials van start. Tim Lips brengt zijn Olympische paard Bayro N.O.P. (v. Casantos) aan start. In een interview met AllSports Radio gaf de ruiter aan zich voornamelijk te richten op de Luhmühlen.

Na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bracht Lips de schimmelruin alleen in Italië nog aan start. In april zou de combinatie in Badminton weer voor het eerst aan start verschijnen, maar Lips koos ervoor om niet te starten.

Too much

De ruiter licht toe: “Nadat het parcours bekend werd gemaakt had ik daar enorm m’n twijfels over. Ik vond het ’too much’ voor de paarden en heb toen besloten niet te starten en te kiezen voor de wedstrijd in Luhmühlen over twee weken.”

Met de wereldtop meedraaien

De planning van Lips is nu compleet afgestemd op Luhmühlen. “Ik wil daar graag pieken en proberen om met de wereldtop mee te draaien. Twee jaar geleden werd ik daar zevende met Bayro, dit jaar wil ik in ieder geval evenaren.”

Uitproberen

In aanloop naar de wedstrijd heeft Lips besloten deel te nemen in Renswoude. “Het dressuur, springen en de cross zijn in Renswoude op topsportniveau, waardoor ik hier graag deelneem.” De ruiter wil in Renswoude tevens wat dingen uitproberen. “Ik wil in de cross kijken of ik bepaalde stukken wat sneller kan rijden en kijken of ik dat vervolgens over twee weken kan gebruiken.”

Hoogste trede

Lips verwacht in Renswoude voornamelijk concurrentie van wereldkampioene Sandra Auffarth en haar landgenoot Andreas Dibowski. “Ik hoop sowieso een podiumplaats, maar het liefst wil je toch op de hoogste trede eindigen. Ondanks het een voorbereidingswedstrijd is ga ik toch mijn uiterste best doen om zo hoog mogelijk te eindigen”, aldus Lips.

Luister hier het hele interview.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/AllSports Radio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.