Ga naar hoofdinhoud

Tim Price’s WEG-paard en Boekelo-winnares Cekatinka te koop

Cekatinka hier onder Tim Price Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Tim Price heeft via social media laten weten dat zijn WEG-paard Cekatinka (v. King Kolibri) te koop is. "Door onvoorziene omstandigheden is een mogelijkheid ontstaan ​​om een ​​van 's werelds best presterende merries te kopen", meldt de Nieuw-Zeelandse eventingruiter op Facebook. Begin deze maand was al bekend dat het fokproduct van Jan Greve niet meer was opgenomen in het Nieuw-Zeelandse Olympische kader.

De twaalfjarige dochter van King Kolibri heeft de afgelopen twee jaar alleen maar top tien klasseringen gelopen. Onder Tim Price won ze Boekelo in 2017 en vorig jaar was het paar achtste op de wereldruiterspelen in Tryon. Cekatinka begon haar loopbaan onder wereldkampioene Ros Canter. Tims vrouw Jonelle reed de merrie eerst voordat Tim de successen met haar behaalde tot en met de wereldruiterspelen.

Price: “Met haar pas twaalf jaar is Tinka ongetwijfeld een van de meest veelbelovende paarden voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio.”

Er bestaat de mogelijkheid om voor de helft eigenaar te worden van Cekatinka. De KWPN merrie kan dan voor Tim Price behouden blijven. Op Facebook schrijft Team Price dat serieuze aanvragen bij Tim of Jonelle kunnen worden ingediend.

Bron Facebook Team Price

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.