Ga naar hoofdinhoud

WK Jonge Eventingpaarden: Taylor en Carlile naar de winst

Het WK Jonge Eventingpaarden in Le Lion d'Angers, Frankrijk, is uitgelopen op winst voor de Britten en Frankrijk. De Belgische Lara de Liedekerke-Meier werd bij de zevenjarige paarden op een haar na tweede met Kiarado d'Arville (v. Diarado). Het beste Nederlandse resultaat was de 22e plek van Merel Blom-Hulsman met Ukario R (v. Unikato) bij de zesjarigen.

De titel bij de zesjarige paarden ging naar Barrington Alice (v. Cevin Z) onder het zadel van de Britse Izzy Taylor. Met een topscore van 26,9 sloten ze de wedstrijd af, dankzij een tweede plaats na de dressuur, een foutloze cross en een bijna foutloos springparcours. De tweede plaats was voor Fransman Stephane Landois met Hermes du Gevaudan (v. Quintus d’09) op -27.7, het brons ging naar Cooley On Ice (v. Cicero Z van Pamel) gereden door de Nieuwzeelandse Amanda Goldsbury (-28.8). Merel Blom eindigde op -36.2 strafpunten en reed ook een foutloze cross met Ukario.

Zevenjarige paarden

Bij de zevenjarigen ging het kampioenschap naar de merrie Golden de Beliard (v. Upsilon) die naar -28.3 liep onder het zadel van Fransman Thomas Carlile. De Liederkerke en Kiarado d’Arville zaten daar vlak achter op -28.4, Astier Nicolas reed Gravure de la Mouline (v. Eldorado de Hus) naar het brons dankzij -28.7. De beste combinatie voor Nederland was Andrew Heffernan met SSK Cape Cooley (v. Simba) op plaats 29 (-43.4).

Uitslag WK zesjarige eventingpaarden

Uitslag WK zevenjarige eventingpaarden

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.