Ga naar hoofdinhoud

Zara Tindalls medaillewinnaar Toytown overleden

Zara Tindall met Toytown
Zara Tindalls viersterren eventer Toytown is overleden. De kleindochter van de Britse vorstin Elisabeth won met hem goud op de wereldruiterspelen in Aken. Het jaar ervoor werd Tindall met de vos Toytown Europees kampioen. Toytown werd 24 jaar.

Zara’s echtgenoot Mike Tindall kondigde gisteren het overlijden van de 24-jarige Toytown aan op Twitter: “Droevig om vaarwel te zeggen tegen de ‘big man’ vandaag, hij is een groot deel van zijn leven bij ons geweest en heeft ons zo veel gebracht!”

Wereldkampioen in Aken

Zara Tindalls vader Mark Phillips vond de grote vos-ruin van onbekende afstamming als zevenjarige. Daarmee begon Tindalls succesvolle carrière met Toytown. Op de wereldruiterspelen in Aken (2006) won het paar goud en met het team zilver. Het jaar ervoor won Zara Tindall dubbel goud op het EK in Blenheim. Ook op het Ek in Pratoni del Vivaro in 2007 werd teamgoud gewonnen. Ditmaal werd Tindall individueel zesde.

Pensioen op Gatcombe Estate

In 2011 nam Toytown afscheid van de sport op de laatste dag van het CCI in Gatcombe Park en genoot vervolgens daar van zijn pensioen op Gatcombe Estate van Zara’s moeder prinses Anne.

Voor de Olympische Spelen van Londen in 2012 kwam Zara Tindall nog een keer in actie met Toytown, ze droegen de Olympische fakkel tijdens de estafette door het land.

Bron Eventing Nation/Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Zara Tindalls medaillewinnaar Toytown overleden

  • Maria

    Wat ongelooflijk gaaf dat juist zij, uit een adellijk geslacht, reed op een paard met onbekende afstamming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.