Ga naar hoofdinhoud

Eventingsport eist opnieuw slachtoffers

Foto: Lonneke Ruesink

De afgelopen week zijn twee amazones en een paard overleden bij het springen van cross country-hindernissen. In het Amerikaanse Pennsylvania kwamen de 13-jarige Ashley Stoute en haar paard Avant Garde om bij een training, in Dorridge (Groot-Brittannië) stierf een niet bij naam bekende jonge amazone op een onofficiële wedstrijd.

De Amerikaanse jeugdamazone Ashley Stoute stierf bij een rotationele val. Haar paard Avant Garde brak daarbij zijn nek en moest worden geëuthanaseerd. Stoute was een zeer succesvolle amazone, ze stond op de tweede plaats van de nationale juniorenranking.

Bron: Horsetalk

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook