Ga naar hoofdinhoud

Eventingteams Australië en China plaatsen zich voor de Spelen in Parijs

Eventingteams uit Australië en China gaan naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs na kwalificatie dit weekend in Millstreet. In Ierland won Australië de lange 3*-kwalificatiewedstrijd voor de groepen F en G (Afrika, Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Oceanië). China werd onder leiding van Martin en Tim Lips knap tweede. Vijf teams kwamen aan de start.

De Australische Shenae Lowings won overtuigend het individuele klassement met Bold Venture (v. Devaraja xx). Ze behield haar eerste plaats bij de start en eindigde op haar dressuurscore van 24.9 punten. Samen met de vijfde plaats en -35.50 punten van Kevin McNab op Scuderia 1918 A Best Friend (v. Albaran xx) en de zevende plaats (-40.40) van Shane Rose en Dotti (v. Donautraum) won het team van Australië met -100.80. Zesvoudig Olympiër Andrew Hoy en Vassily de Lassos (v. Jaguar Mail) gaven na de cross op en werden het streepresultaat.

Het Chinese team ging na de cross en het springen Japan voorbij. Drie van de vier ruiters eindigden in de top tien met Alex Hua Tian en Chicko (v. Corea) op de vierde plaats. De Chinese ruiters scoorden -122.10 en bleven de Japanners ruim drie strafpunten voor. Nieuw-Zeeland eindigde hun campagne op de vierde plaats (147.4 punten), terwijl Zuid-Afrika vijfde werd (229.9 punten).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron FEI/Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.