Ga naar hoofdinhoud

FEI doet uitspraak in dopingzaken endurance Doha

Het FEI Tribunal heeft zijn definitieve beslissingen bekend gemaakt over drie paarden die positief getest werden tijdens een dopingcontrole op een endurance wedstrijd in Doha in november vorig jaar. De drie atleten zijn geschorst voor een periode van twee jaar en ontvingen daarnaast een boete. De trainer van de paarden, Waleed Said Khalfan Al Saadi, wordt geschorst voor een periode van 30 maanden en moet daarnaast ook een boete betalen.

De paarden Tarifa, R S Nube Blanca en Aqua Vela werden alle drie positief getest op Diisopopylamine, een bloedvat verwijdend middel wat op de dopinglijst staat. De paarden zijn van de ruiters Matter Said Khalfan Al Saadi (Oman), Gaje Singh Hari Singh (India) en Maryam Ahmad S A Al Boinin (Qatar) die allen een schorsing van twee jaar opgelegd hebben gekregen.

Trainer

De combinaties worden alle drie getraind door de uit Qatar afkomstige Waleed Said Khalfan Al Saadi die een nog langere schorsing opgelegd kreeg. De atleten hebben 21 dagen de tijd om deze beslissing aan te vechten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook