Ga naar hoofdinhoud

FEI doet uitspraak in dopingzaken endurance Doha

Het FEI Tribunal heeft zijn definitieve beslissingen bekend gemaakt over drie paarden die positief getest werden tijdens een dopingcontrole op een endurance wedstrijd in Doha in november vorig jaar. De drie atleten zijn geschorst voor een periode van twee jaar en ontvingen daarnaast een boete. De trainer van de paarden, Waleed Said Khalfan Al Saadi, wordt geschorst voor een periode van 30 maanden en moet daarnaast ook een boete betalen.

De paarden Tarifa, R S Nube Blanca en Aqua Vela werden alle drie positief getest op Diisopopylamine, een bloedvat verwijdend middel wat op de dopinglijst staat. De paarden zijn van de ruiters Matter Said Khalfan Al Saadi (Oman), Gaje Singh Hari Singh (India) en Maryam Ahmad S A Al Boinin (Qatar) die allen een schorsing van twee jaar opgelegd hebben gekregen.

Trainer

De combinaties worden alle drie getraind door de uit Qatar afkomstige Waleed Said Khalfan Al Saadi die een nog langere schorsing opgelegd kreeg. De atleten hebben 21 dagen de tijd om deze beslissing aan te vechten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook