Ga naar hoofdinhoud

FEI tribunaal veroordeelt twee ruiters na doping-overtredingen op WEG

Endurance, WEG Tryon 2018. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Een enduranceruiter uit Argentinië en een uit Chili zijn door het FEI tribunaal beboet en hebben een korte schorsing gekregen nadat bij hun paarden sporen van verboden middelen waren gevonden. Op de wereldruiterspelen in Tryon, waar de endurancewedstrijd werd gecanceld, vielen de twee door de mand. Het betrof in beide gevallen het gebruik van medicijnen die onder veterinair toezicht aan de twee paarden werden gegeven, maar buiten FEI-detectietijden vielen.

De ruiters, Pablo De Los Heros uit Argentinië en Raimundo Undurraga Mujica uit Chili, kregen beiden een schorsing van twee maanden opgelegd. Ook kregen ze een boete van ieder 1500 Zwitserse Francs, maar geen van beiden hoefde de proceskosten te betalen.

Wachttijd

Voor de wereldruiterspelen in Tryon waren de beide paarden door dierenartsen behandeld. Ze hadden verwondingen opgelopen, onder andere een dik been na vastliggen. De artsen hadden toegestane middelen gebruikt, maar waarvan sporen binnen een bepaalde tijd wel uit het lichaam verdwenen moeten zijn. Op de dopingcontrole in Tryon bleek de wachttijd nog niet te zijn verstreken.

Lichte straffen

De straf die de ruiters opgelegd kregen was licht omdat beiden een goede reputatie hebben in de sport en niet eerder een veroordeling hebben gehad.

Bron Horsetalk

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook