Ga naar hoofdinhoud

FEI verlengt Global Endurance Injuries Study

Water uitdelen tijdens Endurance wedstrijd in Doha, Qatar. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De ontwikkeling van de Global Endurance Injuries Study (GEIS) krijgt een vervolg. Deze samenwerking van de FEI met de Universiteit van Glasgow heeft als doel om letsel bij paarden in de endurance te voorkomen door de regelgeving kritisch te onderzoeken.

De GEIS werd opgezet in 2015 en is de grootste studie in zijn soort. Op het FEI Sports Forum dit jaar werd het bewijs geleverd dat de snelheid en te korte rustperiodes de belangrijkste risicofactoren waren voor letsel bij de paarden.

FEI Endurance regelgeving

Ook vormt dit onderzoek een belangrijke basis voor de voorgestelde veranderingen aan de FEI endurance regelgeving die op de Algemene Vergadering van dinsdag 21 november gepresenteerd zullen worden.

 

Uitbreiding

De uitbreiding van de studie die tot 2019 loopt gaat zich verdiepen in de bevindingen van de op wedstrijd aanwezige dierenartsen om per paard een risicoanalyse te maken.
Ook zal er worden gekeken of de risicoanalyses gebruikt kunnen worden in andere FEI-disciplines  om het paarden welzijn verder te verbeteren.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Grandprix-Replay

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook