Ga naar hoofdinhoud

FWD Champions Mile gemakkelijk geprolongeerd door favoriet Beauty Generation

Beauty Generation en Jockey Zac Purton. Foto: Yolande Tilmans

De door FWD gesponsorde Champions Mile ren over 1600 meter met een prijzengeld van 18 miljoen dollar had zeven uit Hong Kong afkomstige deelnemers. Aangezien al deze paarden in Sha Tin worden getraind, deze renbaan op hun duimpje kennen en aan elkaar gewaagd waren, beloofde het een mooie race te worden. Daarbij kwam ook nog het feit dat deze deelnemers afkomstig waren uit de stallen van zeven verschillende in Hong Kong gestationeerde toptrainers. Hierdoor kon ieder voor zich gaan en geen enkele deelnemer een stalgenoot in de race had die als "pacemaker" zou kunnen fungeren.

Grote favoriet was Beauty Generation (Road to Rock x Stylish Bell). Hoewel de paarden vanaf de start in de eerste 800 meter in een rechte lijn konden racen viel en stond desondanks alles met de loting van de startboxen. Er zijn zeer gedetailleerde statistieken welk paard deze race vanuit welke startbox heeft gewonnen en de startboxen 1 en 2 leverden de meeste winnaars op.

Van start tot finish op handen gereden

Zo ook dit jaar. Vertrokken uit starbox nr. 2 was Beauty Generation onder de in bloedvorm verkerende jockey Zac Purton goed weg, ging gelijk aan kop en gaf die niet meer af net als vorig jaar. In een comfortabele positie en het tempo bepalend leidde Purton zijn paard naar een van de meest gemakkelijke overwinningen van deze race. Terwijl de andere deelnemers vanaf 400 meter voor de finish druk aan het finishrijden waren bleef Purton koel en zonder het paard aan te sporen won de combinatie de race in een perfecte balans van jockey en paard op handen met 1 ½ lengte voor Singapore Sling en de derde aankomende Simply Briljant in 1.33.63.

Jockey Purton reageerde

Purton “Het is een eerlijk paard dat iedere race hetzelfde loopt en als de omstandigheden goed zijn dan laat hij zien hoe goed hij is. Dit jaar was hij sterker dan vorig jaar en Beauty Generation heeft met deze overwinning 9 Group races achter elkaar gewonnen en het is geweldig voor het racen in Hong Kong en geweldig voor racen over de hele wereld. Er zijn veel mensen die hem nu volgen en terecht, hij verdient het.” Met deze overwinning is Beauty Generation het meest verdiende paard in Hong Kong en staat in de Longines World’s Best Racehorse terecht op een 1e plaats.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook