Ga naar hoofdinhoud

Goud voor Anne Grether, Van der Zwan en Cosynse op NK Reining

Foto: Lonneke Ruesink

In de fraaie accommodatie van ‘Reining Center Meertenhof’ in Grathem is zaterdagavond 25 mei het NK Reining verreden. Anne Grether kreeg het goud omgehangen bij de senioren. Yessie van der Zwan won bij de Young Riders en Talitha Cosynse bij de Junioren.

Het NK was onderdeel van de door de DRHA (Dutch Reining Horse Association) georganiseerde Reining Challenge die van 23 tot en met 26 mei op de kalender stond.

Young Riders

Bij de Young Riders won Yessie van der Zwan met Walla Whiz N Tari de gouden medaille. Walla Whiz N Tari is eigendom van Suzanne Scharroo. Yessie reed een gedurfde en gecontroleerde proef dat beloond werd met een 142. Sam Zweegers reed met Skip N Wimp BB een 137 en pakte daarmee de bronzen medaille. Fabienne Cosijnse en Deley van Aalderen reden helaas een 0-score en daarom bleef de bronzen medaille uit.

Junioren

Bij de Junioren kwamen 8 combinaties aan start. Talitha Cosijnse reed een mooie gecontroleerde proef met Big Gun To Trash en deze was goed voor de gouden medaille. Met slecht een punt verschil met de Nederlands Kampioen won Roel van Creij met HV Gunnabe Smart de zilveren medaille (score 139,5). Anne van de Wouw pakte de bronzen medaille met ND Bonnie Whizaday, score 137.

Senioren

Bij de Senioren ging de gouden medaille naar Anne Grether met Wimpys Little Tejano (eig. RS Reining Horses) met de score 145. Ze reed een gelijke score met Jurgen Pouls met Docs Lil Gun (eig. Desiree Borger). Beide combinaties reden een zeer attractieve proef met mooie stops en spins. Jurgen besloot zijn paard te sparen en wilde geen re-run rijden. Zo ging de gouden medaille naar Anne Grether en de zilveren medaille naar Jurgen Pouls. De bronzen medaille was voor Fenna Elzinga met Royal Mr Spook (score 143,5). Ook zij liet een vloeiende proef zien met snelle spins en mooi opgebouwde stops.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Goud voor Anne Grether, Van der Zwan en Cosynse op NK Reining

 • Conrad Beck

  Afgezien van de snotneus op de foto van dit artikel, is het schandalig, dat het paard geen tastharen meer heeft.
  Dit is niet diervriendelijk en is water op de molens van Peta, Dierenpartij, enz.

 • Conrad Beck

  Nu de redactie de oorspronkelijke foto op dit artikel heeft verwijdert, maakt de publicatie van mijn reactie hierop geen zin meer….
  Ter verklaring: de redactie had op dit artikel een foto gezet waar allen het onderste deel van een paardenhoofd te zien was. Dit paard had niet alleen een snotneus, maar ook geen tastharen meer…
  Om uiteindelijk de foto te verwijderen is/was een goed idee, mijn reactie te laten staan is dan echter een beetje raar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook