Ga naar hoofdinhoud

Jan de Boer derde in hol van de leeuw

Regerend wereldkampioen ponyvierspannen Jan de Boer is derde geworden in het onderdeel dressuur, vandaag tijdens de internationale pony-menwedstrijd in Emsdetten. De Boer liet 48,38 strafpunten noteren en stond bij jurylid Gé König zelfs op een eerste plaats. 

De Duitse vierspanrijder Tobias Bücker gaat aan de leiding in de tussenstand met 44,67 strafpunten, gevolgd door de Belgische Tinne Bax (45,06).

In het 25 deelnemers tellende veld wisten zich verder geen deelnemers in de prijzen te rijden. Ard Roldaan, Aart van de Kamp jr en Jans Manting werden respectievelijk twaalfde, dertiende en veertiende met strafpunten tussen de 62,08 en 64. Klik hier voor de tussenstand.

Tweespannen
Bij de tweespannen wisten zich zes Duitsers bij de eerste tien (van 31) te rijden. De eerste vijf plaatsen waren gereserveerd voor de Duitse delegatie. Stephan Koch spande de kroon met 40,83 strafpunten. Drie Nederlanders eindigden bij de eerste tien. Woutera van de Kamp-Rozendaal werd zevende (52,74), Manon van Kasteren achtste (53,76) en Ewoud Boom tiende (54,91). Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Yvonne de Ruijter derde na mendressuur

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook