Ga naar hoofdinhoud

Lady Rothschild, eigenaresse beroemde renpaard Nathaniel, overleden

Nathaniel Foto Wikimedia Commons

Renpaarden eigenaresse Lady Rothschild overleed afgelopen zondag op 83 jarige leeftijd. Haar familie maakte bekend dat ze de strijd tegen een kortstondige, ernstige ziekte had verloren. Lady Rothschild werd wereldwijd bekend toen haar Nathaniel de King George VI and Queen Elizabeth Stakes op Ascot won in 2011.

Lady Rothschild, geboren als Serena Mary Dunn, trouwde met de bankier Lord Jacob Rothschild. Ze had haar eigen stoeterij met volbloeds, de Waddesdon Stud, in Buckinghamshire. De Britse verwierf faam met haar stal toen Nathaniel (v. Galileo xx) King George VI and Queen Elizabeth Stakes won. De hengst voerde in zijn rencarrière veel strijd met zijn halfbroer, de legendarische Frankel.

Ook de volle zus van Nathaniel had Lady Rothschild in haar bezit. Great Heavens won onder meer de Irish Oaks. Haar paard Pounced maakte Rothschild bekend in Amerika door daar de Breeders Cup te winnen.

In 2006 baarde Lady Rothschild opzien door op een veiling het record bedrag van 4.6 miljoen Pounds voor de fokmerrie Magical Romance (v. Barathea xx) te betalen.

Bron thoroughbreddailynews.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook