Ga naar hoofdinhoud

Lichtenvoorde wint finale KNHS Voltige Cup

Foto Claudia van Bree

In Ermelo vond afgelopen zaterdag de finale van de eerste KNHS Voltige Cup plaats. De voltigeteams toonden onder grote publieke belangstelling hun kunnen in de entourage van het evenement Horse Event. Winnaar van deze eerste editie werd het team van Lichtenvoorde 2.

De Voltige Cup is een initiatief van het Voltigeforum en is mede ontstaan vanuit het streven van de KNHS om teamsport en verenigingsactiviteiten te promoten. Hoofdjurylid Sandra Jansen was enthousiast over deze eerste finale. Jansen vertelt: “De piste was mooi en in de entourage van Horse Event was het heel leuk. Gedurende het jaar hebben de beste teams uit alles klassen punten verzameld en we hadden nu de beste teams uit die verschillende klassen bij elkaar in de finale. Daardoor kreeg je natuurlijk niveau verschil maar dat maakte het ook speciaal. Je zag ook dat de minder ervaren kinderen meer last hadden van de spanning in de mooie entourage dan de ervaren. Als jury zat je best dicht op het publiek en we kregen ook mee hoe er vanaf de tribune werd meegeleefd. Echt een succes.”

Winnaar werd Lichtenvoorde 2 met aan de longe trainster Joyce Roemaat. “We komen met dit team uit in de klasse C en het was eerst al een verrassing dat we mee mochten doen, we hadden er niet speciaal naar toe gewerkt. Ik vind deze finale een mooie beloning voor al het werk dat de teams verrichten. Echt super gaaf om op zo een groot evenement te staan. En het was natuurlijk ook meteen goede reclame voor de voltige sport, geweldig zoveel toeschouwers.” Het team van Lichtenvoorde vertoonde haar kunsten op de rug van Bonita, een 16-jarige merrie van Regina de Graaf.

Op de tweede plaats kwam PSV Norg en derde werd het Junior Voltige Team NL.

De KNHS-Voltige Cup heeft als belangrijkste doel promotie en stimulering van het team- en verenigingssporten in de discipline voltige. Van alle door de KNHS goedgekeurde voltigewedstrijden in Nederland, die gehouden werden van 1 maart tot 10 september 2015 (m.u.v. de Hippiade voltige), telden alle teamrubrieken automatisch mee voor deze competitie. De competitie werd afgesloten met een finale waarin alle teams een kür lieten zien.

Klik hier voor de uitslagen van de KNHS Voltige Cup.

Bron: KNHS.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook