Ga naar hoofdinhoud

Eerste palen in de grond voor EK en WK mennen in Exloo

Bram Chardon, Henk Brink (gedeputeerde provincie Drenthe) en Ingmar Veneman. Foto: Steven Stegen

Met een presentatie werd gisteren in het Hippisch Centrum in Exloo vooruitgeblikt op het Europees kampioenschap voor vierspannen en het wereldkampioenschap Paramennen. De aanwezigen werden meegenomen in de voorbereidingen naar de kampioenschappen en maakten kennis met de ambassadeurs uit de sport, waaronder Bram Chardon. "Mijn vorige titels behaalde ik in Budapest en Gothenburg. Natuurlijk wil ik graag in eigen land dat nog een keer herhalen."

Van 23 tot en met 27 augustus kan iedereen komen genieten van de internationale vierspansport en para equestrian mennen in Exloo op de terreinen van het Hippisch Centrum. Lieuwe Koopman van het Hippisch Centrum kijkt uit naar de wedstrijden. “We zijn al volop bezig met de hindernisbouw. Voor de marathon leggen we een nieuwe waterbak aan, maar ook komen er over het hele terrein nieuwe hindernissen”, vertelt hij enthousiast. Omdat de 8 spectaculaire hindernissen allemaal op loopafstand rond het grote veld liggen, kan het publiek de verrichtingen van alle deelnemers prima volgen.

Lieuwe Koopmans bij de presentatie. Foto: Wilma Plaisir

Ingmar Veneman gaat voor goud

Regerend Nederlands kampioene paramennen Ingmar Veneman is al jaren een vaste waarde in het Nederlands para equestrian team. Zij woont in de directe omgeving en heeft zich als ambassadeur verbonden aan het wereldkampioenschap. “Een WK zo dicht bij huis is uniek. Ik ga voor goud!”

Chardon: ‘Vader grootste concurrent’

Regerend Europees en Nederlands kampioen vierspannen Bram Chardon is ambassadeur van het EK vierspannen. Hij heeft niet alleen de ambitie om zijn titel te prolongeren, maar wil van dit kampioenschap in eigen land een mooi evenement maken. “Mijn vorige titels behaalde ik in Budapest en Donaueschingen. Natuurlijk wil ik graag in eigen land dat nog een keer herhalen. Maar mijn vader zal mijn grootste concurrent zijn.” Natuurlijk had hij al een kijkje bij de hindernissen genomen en vertelde dat het er heel goed uit ziet. Hoe die hindernissen tot stand komen werd tot slot uit de doeken gedaan door parcoursbouwer Jeroen Houterman.

Er wordt gewerkt aan nieuwe hindernissen op de terreinen. Foto: Hippisch Centrum Exloo

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.