Ga naar hoofdinhoud

Jansma en Hansen aan de leiding

Vandaag stond de dressuur van de enkelspan paarden en tweespan pony’s op het programma van de internationale menwedstrijd in Exloo. Bij de enkelspannen won Gjalt Jan Jansma dit eerste onderdeel terwijl de Duitse Louise Hansen de leiding nam met haar tweespan pony’s.

Gjalt Jan Jansma zette met de 11-jarige Dandy Jane een score van 52,92 punten neer en verwees hiermee de Duitse Heike Helpertz naar de tweede plaats. De Deense Mie Mosegaard Nielsen werd derde. Jaap van der Horst wist met zijn vierde plaats prima aansluiting te houden met de top.

Tweespan pony’s

De 25-jarige Louise Hansen begon haar tweede internationale seizoen uitstekend. Ze reed haar tweespan Duitse rijpony’s naar een resultaat van 44,89 en bleef hiermee Rodinde Rutjens ruim een punt voor. De Française Louise Fillon werd derde. Wolter van der Veen was de tweede beste Nederlander in het 17 deelnemers tellende veld.
Zowel Daan Verhofstad als Dianne Legemaat-Van Bemmel maken in Exloo hun internationale debuut. Beiden komen met twee tweespan pony’s aan de start om zodoende hun kwalificatie als driester-menner te behalen.
Morgen komen de enkelspan pony’s, vierspan pony’s, tweespan paarden, vierspan paarden en para equestrian deelnemers aan de start. De Nederlandse deelnemers in de pararubriek kunnen in Exloo de eerste punten behalen voor de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy 2019.

Klik hier voor de uitslag

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.