Ga naar hoofdinhoud

Jonge KWPN’ers vijfde in WK mendressuurfinale

Op het WK jonge Menpaarden in het Hongaarse Szilvásvárad stonden zaterdag de finales dressuur op het programma. Eebert-zoon Kareltje en Stuurboord-zoon Jelviro bereikten allebei de vijfde plaats.

De rubriek van de zevenjarigen werd aangevoerd door de Poolse Weronika Kwiatek die met de Silesiaanse ruin Roncewal het goud wist te bemachtigen met een score van 7,21. Gereden door Maria Hendriksson kwam Jelviro (Stuurboord uit Velvira ster van Patijn) van fokker H. Meyering uit Oosterhesselen op 6,07, wat goed was voor de vijfde prijs.

Zesjarige: Kareltje

Bij de zesjarigen was Kareltje (Eebert uit Celina-Almire ster van Vaandrager HBC, fokker P. Rietberg uit Oldebroek) de beste KWPN’er. Hij werd gereden door Cristiano Cividini en mocht eveneens de vijfde prijs in ontvangst nemen. Het goud ging hier naar het Duitse rijpaard DSP Noble lady (v.Feiner Fuerst) met Bettina Winkler.

Kleine finale vijfjarige

Bij de vijfjarigen bereikte L-Grappa-WK zaterdag nog de tweede plaats in de kleine finale. De zoon van Grappa (uit Pandora ster van Wolfgang, fokker W.J. Wensink uit Eerbeek) moest vandaag, gereden door Agnes Paulovics genoegen nemen met de negende plaats. Deze rubriek werd gewonnen door de Hannoveraanse De Niro-zoon Dream Catcher 19 met Jessica Wächter.

Zondag wordt de marathonfinale verreden.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.