Ga naar hoofdinhoud

CAI3* Kronenberg verplaatst naar mei

Nadat de organisatie van de Royal Windsor Horse Show bekend maakte haar evenement van 13 tot en met 16 mei te verplaatsen naar begin juli, besloot het bestuur van Horse Driving Kronenberg gebruik te maken van deze lege plek op de kalender. Zij verplaatsten de internationale menwedstrijd naar 13 tot en met 16 mei.

“We kunnen niet met zekerheid zeggen of er voor de wedstrijd in april versoepelingen in de coronamaatregelen komen,” vertelt voorzitter Peter Goumans.”

Tweesterren-wedstrijd toegevoegd

Door de wedstrijd te verplaatsen naar mei is de kans dat de wedstrijd kan plaatsvinden een heel stuk groter geworden. ”De nationale wedstrijd in Kronenberg stond al gepland van 14 tot en met 16 mei en hier kunnen we makkelijk de internationale wedstrijd aan toevoegen. Bovendien hebben we besloten om naast de driesterren-rubrieken ook een tweesterren- wedstrijd voor alle rubrieken toe te voegen om nieuwe rijders de kans te geven door te stromen en/of zich te kwalificeren.”

Zin om wedstrijd te organiseren

Het organisatiecomité verheugt zich er op om de nationale en internationale menners te verwelkomen in Kronenberg. In 2020 moesten beide wedstrijden én het geplande WK vierspannen vanwege de coronacrisis worden afgelast: “We hebben echt zin om de wedstrijd te organiseren en op deze manier alvast de puntjes op de ‘i’ te zetten voor het WK tweespannen, dat we van 8 tot en met 12 september in Kronenberg organiseren,” besluit Goumans.

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.