Ga naar hoofdinhoud

Menners TeamNL voor EK vierspannen en WK Para Mennen in Exloo bekend

Bondscoach Ad Aarts heeft zijn selecties bekend gemaakt voor het FEI Europees Kampioenschap Vierspannen en het FEI Wereldkampioenschap Para Mennen. Beide kampioenschappen vinden van 23 tot en met 27 augustus plaats op de terreinen van Hippisch Centrum Exloo. De ambities van de bondscoach zijn duidelijk: “We gaan voor goud in eigen land.”

Bij de vierspannen wordt het Nederlands team gevormd door de individuele titelverdediger Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde. Deze vierspanrijders vormden twee jaar geleden ook het team dat EK-goud veroverde. Behalve de teamleden komen er ook zes individuele rijders aan de start in Exloo.

Ad Aarts: “We gaan met een sterk team rijden, dat kan scoren in de dressuur, marathon en vaardigheid. Het is mooi dat er ook veel individuele rijders kunnen deelnemen, dat is een bewuste keuze van de KNHS. Het is ook voor deze rijders leuk om een keer op een groot kampioenschap in eigen land te kunnen rijden. Dat stimuleert en motiveert niet alleen de rijders, maar het is bij deze dure sport ook weleens mooi dat ze door hun deelname aan het EK hun sponsors dicht bij huis wat kunnen bieden. “Mijn insteek is een gouden medaille met het team, en ik hoop dat er meer dan één Nederlandse rijder op het individuele podium staat.”

Para mennen

Het team dat de bondscoach heeft samengesteld voor het WK Para Mennen bestaat de ervaren Jacques Poppen en Ingmar Veneman, de nummers twee en drie van het NK, en debutante Josien de Boer. “Voor Josien is het pas het tweede jaar, ze is pas kort bezig met het para mennen en heeft een hele leuke pony. Zij maakt geweldige stappen, er zit een leuke progressie in”, vertelt de bondscoach. Het Nederlandse team Para menners moest twee jaar geleden, door het uitvallen van één van de pony’s, genoegen nemen met WK-zilver. “De medaillekansen zijn moeilijk in te schatten, want de para menners rijden internationaal maar weinig tegen elkaar. Ik denk dat we de concurrentie moeten verwachten van Amerika en Duitsland, maar we gaan ook hier voor goud!”

Selectie EK Vierspannen
Team:
Bram Chardon
IJsbrand Chardon
Koos de Ronde

Individueel:
Mark Weusthof
Antonie Ter Harmsel
Edwin van der Graaf
Harry Streutker
Hans Heus
Peter de Ronde

Selectie WK Para mennen
Team:
Ingmar Veneman – Siglavy Linada, Grade II
Jacques Poppen – YK Twan van ’t Noordsweggie, Grade I
Josien de Boer – Zodie mijn Grensjuweel, Grade I

Individueel:
Hans Arends (Bilthoven) – Peckes, Grade II
Aad van Marwijk (Hoenderloo) – Dokito, Grade II

Klik hier voor meer informatie over het EK Vierspannen en WK mennen

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.