Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse ponymenners op goudkoers in Kisbér-Ászár

Op het WK ponymennen in het Hongaarse Kisbér-Ászár heeft het Nederlandse team de gouden positie ook na de marathon weten te behouden. Tamara Pijl gaat bij de enkelspannen nog steeds aan de leiding ondanks een twaalfde plaats in de marathon. Met een tweede plaats bij de tweespannen is Rodinde Rutjens de beste Nederlandse, bij de vierspannen staan Edith Chardon en Marijke Hammink op de tweede en derde plaats.

Na de marathon moest het Nederlandse team wel iets prijsgeven van de voorsprong op de Duitsers. De vaardigheidsproeven die vandaag worden gereden, zullen dus erg spannend worden. Nederland gaat aan de leiding met 439,47 punten, gevold door Duitsland met 441,67 punten en Zwitserland met 453,94 punten.

Tamara Pijl wist bij de enkelspannen aan de leiding te blijven. In de marathon moest ze prijsgeven op de Duitse Katja Berlage en de Zwitser Cedric Scherrer die de marathon won. In de vaardigheid heeft Pijl amper een halve punt voorsprong op Berlage.

Door een vijfde plaats in de marathon kon Rodinde Rutjens haar tweede plaats vasthouden bij de tweespannen. Teamcollega Melanie van de Bunt behield haar derde plaats door in de marathon vierde te worden. Bij de tweespannen gaat Christof Weihe uit Duitsland aan de leiding.

Steffen Brauchle won na de dressuur ook de marathon bij de vierspan pony’s. De Duitser heeft zes punten voorsprong op Edith Chardon die met haar vierspan tweede staat en zeven punten voorsprong op de nummer drie Marijke Hammink. Nederlands kampioene Hammink was de beste Nederlandse in de marathon met een vierde plek.

Vandaag zijn de vaardigheidsproeven.

Klik hier voor de team uitslag en hier voor het individuele klassement.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.