Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioenschap tweespannen 2025 naar Nederland

Foto: Paardenspektakel Beekbergen

Het wereldkampioenschap voor tweespannen komt over twee jaar naar Nederland. De FEI heeft op 6 juni besloten het wereldkampioenschap voor tweespannen in 2025 toe te kennen aan de organisatie van het Paardenspektakel in Beekbergen. De terreinen van Riant Equestrian Centre zijn in de tweede helft van augustus het toneel voor de strijd om de medailles.

Al een kleine 40 jaar vind er een grote menwedstrijd plaats op en rond de tereinnen van Riant in Beekbergen. “Mijn vader Bertus heeft destijds dit evenement opgezet. Het is de kroon op zijn werk dat we over twee jaar het WK mogen organiseren”, aldus een enthousiaste Mieke van Tergouw. Mieke zelf werd in 1995 wereldkampioene. “Na de corona-jaren hebben wij als organisatie een toekomstplan gemaakt met een WK als grote stip op de horizon. Dat we nu het WK toegewezen krijgen, is supergaaf.”

Elk jaar een feestje

”We hebben hier alle mogelijkheden om er een prachtig kampioenschap van te maken. Het is de bevestiging dat wij met het Paardenspektakel in Beekbergen jaarlijks een topevenement neerzetten. Ik ben allereerst trots op mijn familie dat we gezamenlijk deze droom kunnen laten uitkomen. Maar natuurlijk ook op het team dat we dit voor elkaar hebben gekregen, ondersteund door de Provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn, het Geldersch Landschap en onze trouwe sponsoren. Het is elk jaar een feestje maar we hopen er in 2025 nog een schepje bovenop te doen.”

Toonaangevend

Het wereldkampioenschap voor tweespannen wordt eens in de twee jaar gehouden. Dit jaar is het in het Franse Le Pin au Haras. De laatste keer dat het WK tweespannen in Nederland plaatsvond, was in 2021 in het Limburgse Kronenberg. Nederland is een toonaangevend land in de mensport en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) is enthousiast dat het WK tweespannen weer in Nederland komt. “In Beekbergen zijn alle ingrediënten aanwezig om een geweldige wedstrijd te organiseren. De toewijzing van het WK is daar een mooie bevestiging van. Ik kijk er naar uit om de beste tweespanmenners weer te mogen ontvangen in Nederland. Daarbij hoop ik natuurlijk op veel eremetaal voor de Nederlandse delegatie”, vertelt KNHS directeur topsport Iris Boelhouwer.

Paardenspektakel 2023

Mieke van Tergouw werkt er met haar organisatieteam hard aan om de internationale wedstrijd ieder jaar naar een hoger niveau te tillen. Dat werd voor de komende editie al beloond met de O-status, wat betekent dat er ook een landenwedstrijd wordt verreden. Een extra wedstrijdelement dat de absolute top naar Beekbergen trekt. Dat is dit jaar voor het eerst in Beekbergen en het vormt een mooie opmaat naar het Wereldkampioenschap. Op dit moment is het team volop bezig met de voorbereidingen voor het Paardenspektakel 2023, dat van 27 tot en met 30 juli wordt gehouden. Tijdens dit CAIO rijden twee- en vierspannen. Bovendien wordt er gestreden om het Nederlands Kampioenschap voor vierspannen en dat van de paramenners.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.