Ga naar hoofdinhoud

Nederlands eventingteam derde na dressuur Nations Cup Strzegom

Sanne de Jong en Jantien van Zon met Enjoy Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl

De Nederlandse eventingruiters zijn de Nations Cup in Strzegom begonnen met een derde positie na de dressuur. Het team bestaande uit Sanne de Jong, Janneke Boonzaaijer, Merel Blom-Hulsman en Stephan Hazeleger, onder leiding van Andrew Heffernan heeft slechts 0,1 punt achterstand op de Verenigde Staten die tweede staat. Het drietal uit Duitsland gaat aan de leiding.

Sanne de Jong leverde met het eigen fokproduct Enjoy (v. Cartano) de beste Nederlandse prestatie. Ze scoorde -29.4 (70.60%) voor de foutloze proef. In de individuele klassement staat De Jong derde. Janneke Boonzaaijer reed met ACSI Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) 68.33% (-31.70) bij elkaar en staat elfde. De twaalfde plaats is voor Merel Blom met Chinuk R (v. Clarcon) met -31.90. Stephan Hazeleger en Gold Rush (v. Quality Time TN) kwamen op -38 wat het streepresultaat betekende.

In het individuele klassement in de korte 4* gaat de Amerikaanse Caroline Pamukcu aan de leiding met HSH Blake (v. Tolan) met -28.10. De Duitse Johanna Marlow staat tweede met Crazy Carlotta (v. Crazy Classic) met -29.30.

Boonzaaijer op kop in lange 3*

In de lange 4* heeft Merel Blom op Vesuve d’Aveyron (v. Jaguar Mail) een prima dressuurresultaat neergezet. Ze staat met -34.80 tweede achter Michael Jung en Kilcandra Ocean Power (v. BGS Ocean View). Jung begint aan de cross met -31.50 strafpunten. Janneke Boonzaaijer voert met Coffee IJs (v. Couleur Noire) de lange 3* aan na de dressuur.

Vanmiddag is de cross van de Nations Cup, morgen valt de beslissing in het afsluitende springparcours.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.