Ga naar hoofdinhoud

Nederlands team uit de strijd na Boekelose cross

Janneke Boonzaaijer hier met Champ de Tailleur Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Halverwege de cross van de Military Boekelo is bekend dat het Nederlandse team uit de strijd is in de landenwedstrijd. Alleen Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong wisten te finishen, Thierry van Reine en Tim Lips gaven op na weigeringen. Groot-Brittannië heeft ook na de cross de leiding stevig in handen, met Nieuw-Zeeland op de tweede plaats. In het tweede deel van de cross volgen de individuele ruiters.

De Britse parcoursbouwer Adrian Ditcham heeft een mooie cross ontworpen met 26 uitdagende hindernissen. Het eerste water, 8A, B en C, de combinatiehindernis 10 met de coffin gevolgd door de dubbelsprong schuine heggen en de tweede watercombinatie waren de moeilijke vraagstukken in de cross.

Harry Belafonte uit de strijd

Voor Nederland ging Thierry van Reine als eerste van start met de 19-jarige ACSI Harry Belafonte (v. Heraldik xx). Op het tweede water ging het mis, Harry Belafonte weigerde de waterinsprong te nemen en Van Reine gaf op. De ruiter had de afscheidswedstijd van zijn paard zeker anders voorgesteld.

De Jong met weigeringen

Sanne de Jong had als tweede amazone van het team ook niet veel geluk. Met haar Jersey MBF N.O.P. (v. Fibonacci) kreeg ze een langsloper op 8B, het smalletje na het eerste water en ook bij de insprong van het tweede water ging het mis. Toch kon Sanne de Jong de wedstrijd uitrijden en een resultaat voor het team kon neerzetten.

Sterke rit Boonzaaijer

Als derde voor Nederland ging Janneke Boonzaaijer van start met de twaalfjarige Ier Bouncer (v. Killinick Bouncer). Boonzaaijer reed een degelijke foutloze cross en liep alleen tijdfouten op. Anchorman Tim Lips ging op zijn nieuwe paard Wicro Quibus (v. Quasimodo Z) goed van start. Behoedzaam loodste hij het voormalige paard van Laura Hoogeveen over het eerste deel van de cross. Toch kreeg Lips op hindernis 15A, de eerste van twee dikke punten, een weigering, het paard sprong aan de verkeerd kant van de vlag. Lips gaf daarna op waardoor het team geen derde resultaat meer kreeg.

Groot-Brittannië leidt de landenwedstrijd

De Britten gaan aan de leiding met foutloze rondes van Laura Collett met Dacapo (v. Diarado) en Sarah Bullimore met Evita AP (v. Con Air). De derde Britse Ros Canter kreeg met de KWPN’er Izilot DHI (v. Zavall VDL) alleen een paar tijdfouten. Tim en Jonelle Price leiden de Nieuw-Zeelanders naar de tweede plaats, gevold door de Fransen.

Het tweede deel van de cross is te live te volgen via de livestream van ClipMyHorse/FEI.TV en de livestream van Military Boekelo.

Klik hier voor de live uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook