Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe KNHS-vereniging aangespannen sport

Een nieuwe Nationale Vereniging voor de Aangespannen Sport (NVAS) is opgericht en heeft zich aangesloten bij de KNHS. De NVAS heeft gehoor gegeven aan de wens van rijders die tegen de afsplitsing door de VTN zijn en onder de vlag van de KNHS willen blijven rijden.

De NVAS onderschrijft de belangrijkste uitgangspunten van de KNHS: paardenwelzijn, veiligheid en integriteit van de sport (fairplay, matchfixing en doping).

De ambities zijn groot: modernisering van de sport met respect voor tradities, vakbekwame juryleden, wedstrijden organiseren, top prijzengeld en mooie sport voor het (grote) publiek.

Het streven is om nog dit jaar een aantal attractieve wedstrijden te organiseren met eenmans/vrouw jury en kleinere rubrieken waardoor beter overzicht voor het publiek, meer snelheid in de rubrieken en in het programma ontstaat. Hierbij haalt de NVAS een traditie terug: registratie van winsom in plaats van winstpunten.  

Uiteindelijk wil de NVAS naar een toekomstbestendige, duurzame sport voor iedereen die het showpaard/pony een warm hart toedraagt.

Bestuur bestaat vooralsnog uit:
Hendrieke Jonkers
JanCees van der Endt
Stefan Rozendaal
Dick van de Laar voorzitter

Bron Persbericht NVAS

Eén reactie op “Nieuwe KNHS-vereniging aangespannen sport

  • Theo v straaten

    Het is soms moeilijk je verlies te accepteren,ik zou graag zien wat de knhs gedaan heeft om de aangespannen te promoten,ik heb alleen maar ervaring met steeds weer nieuwe verplichtingen en wetten zelfs werd ik ooit ontboden in Ermelo om te horen dat ik iets verkeerd had gedaan op CH groningen waar ik niet geweest was,excuses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.