Ga naar hoofdinhoud

Opening seizoen Masterclass Tuigpaarden

Derk Jan Mekkes met Bentley VDL

De opening van de Anemone/Pavo Masterclass voor tuigpaarden is aanstaande zondag tijdens het Nederlands kampioenschap springen in Mierlo. Tussen de eerste en tweede manche van de finale om de nationale titel verschijnen de Masterclass tuigpaarden in de piste. Medeorganisator van de Masterclass tuigpaarden, Hanneke Mekkes: “Het is prachtig dat we de tuigpaardensport blijvend kunnen presenteren op de mooiste spring- en dressuurevenementen in Nederland."

Mekkes vertelt verder: “De tuigpaardensport is een kleine groepering in vergelijking met de dressuur- en springsport. Het showelement wat tuigpaarden kunnen brengen en het competitieverband, past zeer goed in het concept bij dressuur- en springwedstrijden. Het publiek wordt getrakteerd op een intermezzo van mooie tuigpaarden die op een natuurlijke wijze zonder hulpmiddelen worden voorgesteld.” Mede-initiatiefnemer Jacob Melissen vult aan: “Het is belangrijk dat in een promotiecompetitie als de Masterclass mensen van buitenaf hun mening blijven geven wat zij van de sport vinden. Op deze manier krijgt de sport signalen waar intern weer wat mee gedaan kan worden.

Selecteur Jan Schep: “De masterclass is de afgelopen jaren nationaal en internationaal het visitekaartje van de tuigpaardensport geworden. Er zijn opnieuw zes goede representatieve combinaties geselecteerd, die ieder in hun categorie bovengemiddeld kunnen presteren. De finale is dit jaar op de drukbezochte fokveedag in Hoornaar.” De deelnemende combinaties zijn Cees Embregts met Aron HBC (v. Ganges), Nico Calis met Cognac (v. Opgenoort), Lean Verhoeff met Cherokee (v. Torino), Derk Jan Mekkes met Bentley VDL (v. Larix), Harrie Claassen met Elvin (v. Waldemar) en Aris van Manen met Wander (v. Marvel).

Eén reactie op “Opening seizoen Masterclass Tuigpaarden

  • esther van dongen

    Ik vind de master class een super kans om de tuigpaardensport te promoten , maar ik vraag me wel af waarom er niet de betere tuigpaarden gevraagd worden o.a. cizandro, zuidwester, sunlight, trudalya
    dan geven we voor de aangespannen sport toch echt een visite kaartje af!!

    Vriendelijke groet van een groots liefhebber van de aangespannen sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook