Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw paarden verongelukt in steeplechase, alle wedstrijden geschrapt

Vandaag kwamen opnieuw twee paarden om het leven tijdens een steeplechase in Victoria (Australië). Alle steeplechase wedstrijden in Victoria zijn voorlopig geschorst. Maandag wordt tijdens een crisisbijeenkomst gesproken over de toekomst van de sport. Eind volgende week wordt een beslissing verwacht.

Premier John Brumby verwelkomt het besluit van de Racing Victoria Board om alle wedstrijden voorlopig te schrappen. In de afgelopen veertien dagen zijn zes paarden om het leven gekomen tijdens een steeplechase in Australië. Het laatste slachtoffer is de achtjarige Clearview Bay. ,,Zijn sesambeentjes waren verbrijzeld. We moesten hem wel in laten slapen”, aldus zijn trainer Robbie Laing. 

De discussie over steeplechasewedstrijden barstte eind 2008 los toen bleek dat het aantal dodelijke ongevallen was toegenomen. Voormalig jurylid David Jones stelde een adviesrapport op om de veiligheid in de sport te verbeteren. Zo adviseerde hij een betere training voor jockeys, trainers en paarden, het aanpassen van hindernissen en beter geprepareerde renbanen. De start van het nieuwe seizoen is ondanks de aanpassingen dramatisch. Morgen organiseren de tegenstanders van de steeplechase een protestactie bij het departement van premier Brumby.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook