Ga naar hoofdinhoud

17 jonge enduranceruiters in de race voor Perspectievengroep

Afgelopen weekend vond op het KNHS centrum in Ermelo een scoutingdag plaats voor enduranceruiters tot 25 jaar. Maar liefst zeventien combinaties waren aanwezig om te kijken of ze een plaats konden bemachtigen in de Perspectievengroep Endurance.

Net als in andere disciplines krijgt deze groep jonge ruiters (tot 25 jaar) begeleiding op weg naar internationale wedstrijden. Een traject dat bij de overige KNHS disciplines al zeer succesvol is gebleken.

Ondanks dat iedereen graag zou willen, is het nog niet mogelijk 17 combinaties goede begeleiding te geven. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt er een selectie gemaakt.

De endurancepaarden en -ruiters werden beoordeeld door bondscoach Emile Docquier en verschillende deskundigen. De rijvaardigheden werden beoordeeld door Mechteld Jonker en Kristel van den Abeele. Frans Arts, Onno Grund en Bruno van Cauter (team veterinair, hoefsmid en osteopaat) beoordeelden de gezondheid en fitheid van het paard.

Binnen twee weken krijgen de ruiters bericht en wordt er bekend gemaakt welke combinaties opgenomen worden in de perspectievengroep. Dus het is nog even spannend voor alle jonge gemotiveerde ruiters.

Bron: Horses/ Endurancejeugd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.