Ga naar hoofdinhoud

53 endurancepaarden in kliniek, Nieuw-Zeelands paard geëuthanaseerd

Update

Op een persconferentie in Tryon is medegedeeld dat het endurance-paard Barack Obama van de Nieuw-Zeelandse Jenny Champion, dat gisteren deelnam aan de voortijdig afgebroken strijd om de wereldtitel, is vanmiddag geëuthanaseerd. Het paard zou nierklachten hebben gehad.

53 endurancepaarden hadden gisteren medische hulp van de mobiele kliniek nodig. Verreweg de meesten vanwege uitdrogingsverschijnselen, zij kregen vocht toegediend. Twee paarden hadden koliek maar herstelden hiervan snel.

Deze informatie werd bekend gemaakt door de voorzitter van het veterinaire comité van de FEI Göran Akerström en de voorzitter van veterinaire endurance-comité Thomas Timmons.

Ingmar De Vos

FEI-voorzitter Ingmar De Vos liet weten dat de hele toedracht rond het chaotische verloop van met name de start van de endurance nauwgezet zal worden onderzocht. Totdat alle vragen zijn opgehelderd, zo zei De Vos, kon hij geen vragen beantwoorden.

Wel ging de FEI-voorzitter in op de vraag of het wel verstandig is om de organisatie van zo’n specifieke wedstrijd uit handen te geven aan niet-specialisten. Met andere woorden: of de WEG-formule wel geschikt is voor de specifieke eisen die de acht disciplines stellen.

Nieuwe kandidaten voor de WEG

“Diezelfde vraag hebben we ons eerder ook gesteld”, aldus De Vos. “Na Caen vond iedereen dat we ermee door moesten gaan. We zullen ons deze vraag weer stellen. Maar er zijn nog steeds partijen die de WEG willen organiseren.”


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “53 endurancepaarden in kliniek, Nieuw-Zeelands paard geëuthanaseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook