Ga naar hoofdinhoud

Adrie de Vries wint toch nog 40.000 dollar in Dubai Golden Shaheen

Mind your Biscuits (links) wint de Dubsi Golden Shaheen Credit: Dubai Racing Club/ Neville Hopkins

Dubai Golden Shaheen met 2 miljoen dollar gesponsord door Gulf News over 1200 meter op zand kende negen deelnemers. Het werd een Amerikaans onderonsje: Mind Your Biscuits won voor X Y Yet en Roy H. Adrie de Vries won met Jordan Sport toch nog 40.000 dollar in deze race, ondanks een ongunstige startpositie.

Na een teleurstellend einde van 2017 bewees Mind Your Biscuits (Posse x Jazzmane) winnaar van Dubai Golden Shaheen 2017 dat hij het verdiende om weer terug te komen naar Meydan met een spannende overwinning in de 2018 editie.

Winst met hoofdlengte

Mind Your Biscuits vertrok langzaam en bleef voor het grootste deel van de 1200 meter achter in het veld hangen. Het was alsof hij er geen zin in had. Met nog 400 meter te gaan kreeg jockey Joel Rosario eindelijk de reactie waar hij eerder naar op zoek was. Het paard had zoiets van tja het moet dan maar en zo ben ik het snelst weer bij mijn airconditioned stal en vloog over het midden van de baan naar voren. In luttele seconden kwamen paard en jockey naast hun twee andere Amerikaanse deelnemers X Y Jet en Roy H, de winnaar van de Breeders Cup Sprint 2017, te liggen en in de laatste honderd meter won Mind Your Biscuits met een hoofdlengte de race. Winnende jockey Joel Rosario: “Ik heb veel vertrouwen in dit paard elke keer als ik hem rijd. Ik liet hem gewoon ‘koekjes’ maken en doen wat hij wilde. Hij geeft altijd 100%. Ik ben zo blij, Tsjaad heeft het heel goed gedaan.”

Toch nog 40.000 dollar voor Adrie de Vries

De Nederlandse bijdrage van Adrie de Vries op Jordan Sport pakte niet uit zoals gehoopt. De loting uit startbox 9 was niet gunstig en De Vries moest met Jordan Sport breed over de baan naar de reling racen en bepaalde vervolgens het hoge tempo. XY Jet bleef alert en volgde Jordan Sport op zijn hielen. Met nog een kort stuk te gaan begon Jordan achter te blijven en finishte als zesde dat toch nog een mooie 40.000 dollar voor zijn eigenaar opleverde.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook