Ga naar hoofdinhoud

Arabel wint klasse 3 endurance op blote voeten

De Sallandse Heuvelrug vormde afgelopen weekend het toneel voor ‘Endurance Holten’. Hoewel er veel stenen in de zandbodem van het parcours liggen, werden goede prestaties geleverd. De twaalfjarige Arabel won de 80 kilometerrit op blote voeten. ,,Ik ben erg van Arabel onder de indruk. Wat een kracht! En dan te bedenken dat ik haar van de slacht heb gered”, aldus haar trotse amazone Eva Teoh.

Eva Teoh uit Goutum reed Arabel naar de overwinning met een snelheid van 14,816 kilometer per uur. Tot en met klasse 2 liep Arabel altijd prima op blote voeten. Eva Teoh zat lang in dubio of ze een klasse 3 wel aan zou durven. Het parcours van de Sallandse Heuvelrit heeft een mooie zandbodem, maar wel een met veel kleine en grote kiezelstenen. Om Arabel met ijzers te laten beslaan zag de amazone niet zitten, gezien de slechte ervaringen die ze daarmee in het verleden had met andere paarden. Kunststofbeslag is niet iets dat je ‘eventjes’ uitprobeert, en hoefschoenen waren om dezelfde reden ook geen optie. Eva Teoh besloot zich toch in te schrijven voor de 80 kilometer, maar hield in haar achterhoofd dat ze altijd in een vetgate kon stoppen. Dat bleek echter niet nodig.

Een groot deel van de rit gingen Teoh en Kirsten van der Woord met Depozit ongeveer gelijk op. De laatste kilometers werden in een snelle galop afgelegd. Toen Marije van der Velde zich met Sanbander bij het duo aansloot, kwam het zelfs tot een zinderende eindsprint. Arabel stak uiteindelijk als eerste haar neus over de finish.

Op de 32 kilometer werd Monique Rensen eerste met haar Arabisch volbloed Daway. Gabriëlle de Koning legde de 54 kilometer af met een bijna optimale snelheid van 13,855 kilometer per uur en behaalde het maximum aantal punten van 80. Zij bereed de zevenjarige Arabisch volbloed Pasch Gitano. Zes van de elf combinaties voltooiden de kennismakingsklasse.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.nl

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Eén reactie op “Arabel wint klasse 3 endurance op blote voeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook