Ga naar hoofdinhoud

Arrogate opnieuw ’s werelds beste renpaard

Arrogate wint Dubai World Cup Foto: Dubai Racing

Net als vorig jaar werd Arrogate (v. Unbridled's Song xx) gekroond tot het beste renpaard ter wereld. De volbloed won het afgelopen jaar de belangrijke Dubai World Cup. Tijdens de uitreiking van de Awards in Londen dinsdagavond werd ook de Qatar Prix de l’Arc de Triomphe geëerd als beste race van het jaar 2017.

De vijfjarige Arrogate liep het afgelopen jaar zijn laatste races en zal zijn carrière als dekhengst voortzetten. Het winnen van de prestigieuze Dubai World Cup was zijn laatste belangrijke wapenfeit en leverde de hengst voldoende punten op om opnieuw lijstaanvoerder te worden van de Longines ranking. Met 134 punten won Arrogate de titel van beste renpaard.

Drievoudig Cox Plate-winnares Winx tweede

Op twee punten volgde de merrie Winx (v. Street Cry xx). De merrie schreef geschiedenis toen ze in oktober voor de derde keer oprij de Cox Plate in Australië won. Winx, inmiddels zeven jaar heeft al 22 overwinningen op haar naam staan.

Epsom-winnaar en Breeders-Cup winnaar gedeeld derde

Met 130 punten kwamen de volbloeds Cracksman (v. Frankel xx) en Gun Runner (v. Candy Ride xx) op een gedeelde derde plaats. Cracksman won de Epsom Derby en Gun Runner pakte de Breeders Cup.

Prix de l’Arc de Triomphe beste race van 2017

De beroemde Qatar Prix de l’Arc de Triomphe in Parijs werd gekroond tot beste race van 2017. De volbloed Enable (v. Nathaniel xx) won vorig jaar de race in handen van topjockey Frankie Dettori.

Bron Grandprix-replay.com/Longines

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook