Ga naar hoofdinhoud

Benbatl levert renstal Godolphin tweede overwinning op

Benbatl Foto Credit Dubai Racing Club/ Andrew Watkins

De Dubai Turf, een ren over 1800 meter op de grasbaan van Meydan, werd met 6 miljoen dollar gesponsord door DP World en had maar liefst vijftien internationale deelnemers. Grote namen zoals Neorealism, Trais Fluors, Janoobi, Vivlos, Real Steel, War Decree, Lancaster Bomber, Blair House, Monarchs Glen (van Frankel) en Benbatl.

Benbatl (Dubawi x Nahrain) is de door Darley Stud gefokte 4-jarige. Darley Stud is van HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum die tevens eigenaar is van renstal Godolphin. Volgens zijn trainer Saeed Bin Suroor heeft het paard in de laatste drie dagen voor deze race bijzonder fijn getraind.

‘Zorgvuldig naar niveau gebracht’

Bin Suroor: “Benbatl won zijn eerste twee starts tijdens het Dubai World Cup Carnival 2018 voordat hij als tweede eindigde op Super Saturday in de Groep 1 Jebel Hatta over dezelfde afstand als nu. Hij had een slechte loting op Super Saturday maar met zijn startbox nummer 5 in deze race waren wij zeer content gelet op alle kampioenen die er in lopen. Ik zie hem steeds meer verbeteren. Het is duidelijk dat Benbatl onze grootste kans was, maar mijn andere twee paarden Promising Run en Leshlaa waren ook in topconditie en zeker niet te onderschatten. Benbatl is dit jaar pas zijn driejarige campagne begonnen en hij heeft in korte tijd een lange weg afgelegd. Hij was als tweejarige zwak en daarom hebben wij hem zorgvuldig naar het niveau gebracht dat hij nu heeft. Hij won recent een Group III en II en nu met deze race een Group I. Hij gaat het nu even rustig aandoen voor de in juni te houden Prince Of Wales Stakes op Royal Ascot.”

‘Benbatl maakte geen enkele fout’

Jockey Oisin Murphy: “Benbatl maakte geen enkele fout en bleef mooi op een vierde plaats koersen en vond het tempo van koppaard Janoobi prima. Met nog 300 meter te gaan schoof ik met hem naar voren en begon finish te rijden. Het paard was in een schitterende conditie. Ik werk hard in de ochtenden en ik droom ervan om op zulke paarden te rijden. Om zo’n kans als vandaag te krijgen is fantastisch.”

Bentbalt won voor de Japanse deelnemers Vivlos, de winnaar van vorig jaar, en Real Steel met 3,5 lengten. Om de familie te eren werd de winnende trofee gepresenteerd aan Sheikh Mohammeds dochter Sheikha Jalila.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook