Ga naar hoofdinhoud

Bommelsteyns Hubert wint eerste enkelspan competitie van het jaar

Er stonden op CH De Wijk negen tuigpaarden rubrieken op het programma en één daarvan was de eerste enkelspan competitie van dit jaar. Bommelsteyns Hubert won deze rubriek in handen van Lambertus Huckriede.

Voor de enkelspancompetitie kwamen tien paarden in de baan, waarvan er zes terug mochten komen. De Cizandro-zoon van Jaap van der Meulen won de rubriek. Robbie van Dijk wist met Heidelien, eveneens een nakomeling van Cizandro van Gebr. den Otter beslag te leggen op de tweede plaats en Harry van Middelaar eindigde met Hianca (v.Crescendo) van Toon van Doorn op de derde plek.

Vierde werd de onlangs ingeschreven hengst Heliotroop (v.Colonist) van Jaap van der Meulen met Albert Lueks en Hertog Jan (v.Cizandro) van Black Horse B.V. met Mark de Groot. Havenmeester (v.Bakboord HBC) van Jan Poppen werd zesde met Henk Hammers.

Nationale ereklasse

Voor de ereklasse mochten zeven paarden terugkomen in de ring.
Brandy (v.Uromast) van het Brandy Consortium met aan de leidsels Harry van Middelaar legde beslag op de winst in deze klasse. Business (v.Vlasco) van Gerrit Egberink met Lambertus Huckriede aan de leidsels werd tweede gevolgd door de KWPN hengst Cizandro (v.Waldemar) van Gebr. van Manen en Gebr. De Otter met Robbie van Dijk op de derde plaats.

Damesrubriek

In deze rubriek lukte het Business in handen van Anneke Huckriede wel om de winst te pakken. Endre (v.Morocco Field Marshall) van Stal Haarsma met Jacobien Postma werd tweede en Briljant (v.Larix) eindigde op de derde plaats met Hanneke van Wessel.

Lage en hoge limietklasse

Gardenia won in handen van Harry van Middelaar de lage limietklasse, waar Funita van Jaap van der Meulen tweede werd met Henk Hammers. En de KWPN-hengst Fantijn (v.Patijn) van Gebr. van Manen kon in de hoge limietklasse de hoogste eer meenemen. Wendelrose (v.Manno) van Jan Vink met Mark de Groot werd tweede.

Tweespannen

De winnaar bij de limietklasse tweespannen was Uilke Haarsma met zijn vossen Sunlight (v.Manno) en Elburg (v.Morocco Field Marshall). Falco (v.Manno) en Finalist (v.Victory HBC) van Alberd van Dijk met Lambertus Huckriede haalden het rode lint binnen.

In de ereklasse tweespannen was het ook Uilke Haarsma die oranje binnen haalde. Nu had hij naast Sunligth de tuigtypische Celebration (v.Manno), een span dat sterk bewoog en er helemaal voor ging maar waarbij de zichtbare tong van Celebration het beeld op details even wat minder volmaakt maakte. Daarna volgden Besterly Amadeus (v.Saffraan) en Besterly Eribo (v.Manno) met Leendert Veerman gevolgd door Bacardi (v.Manno) en Cognac (v.Whiskey HBC) met Nico Calis.

 

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook