Ga naar hoofdinhoud

Borculo: 41.000 euro voor hengstveulen van Glock’s Toto jr

De tweede dag van de Elite Veulenveiling Borculo, waar vandaag de dressuurveulens onder de hamer komen, is goed begonnen. Het hengstveulen Make my Day (Glock's Toto jr. x Apache) werd voor een bedrag van 41.000 verkocht aan de sponsor van Laurens van Lieren.

Het donkerbruine hengstveulen was niet het enige veulen dat voor Van Lieren werd aangekocht. Ook Misty-Nosa (Totilas x Ampere) en Magnify-K van ’t Kattenheye (For Romance I x Fidertanz), de volle broer van veilingtopper van vorig jaar, werden voor de dressuurruiter aangeschaft. Deze twee beiden voor een bedrag van 30.000 euro.

Verlanglijstje

“Deze veulens hadden we hoog op ons verlanglijstje staan”, aldus Van Lieren, die elk jaar naar Borculo afreist. “We kopen elk jaar wel een aantal veulens aan om ons zo te verzekeren van opvolgers. Dit is een super mooie manier om aan nieuwe talenten te komen. Goede drie- of vierjarigen paarden zijn onbetaalbaar of niet eens meer te koop. Daarnaast hebben we niet de tijd om het hele land door te rijden om naar veulens te zoeken.”

De Elite Veulenveiling Borculo is nog volop aan de gang en live te volgen via Clip my Horse

Bron: Eliteveiling Borculo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook