Ga naar hoofdinhoud

Carola Sneekes en Claire de Ridder naar finale voltige

Vanmorgen presteerden Carola Sneekes en Claire de Ridder heel goed in de Kür op het Europees Kampioenschap Voltige in Aken. Sneekes behaalde op haar paard Nolan een score van 8,067 punten, wat de zevende plaats opleverde. Eén van de juryleden zette haar zelfs op de eerste plaats met een 9,116 punten. De Ridder pakte op Tjekko de achtste plaats met een gemiddelde van 7,935. Opgeteld bij de score van de compulsory van gisteren leverden deze resultaten beiden een ticket op voor de finale.

De Ridder was de eerste van de drie Hollandse meiden die aan de start kwam. “Dit is waarom ik voltigeer!” zei ze na afloop enthousiast. “Ik begon iets achter de muziek aan, maar was verder enorm tevreden. De verplichte oefeningen van gisteren waren voor mij echt een ‘plicht,” lacht ze vervolgens. “Dit is veel meer mijn ding, ik kan echt mijn verhaal kwijt in de freestyle.” Het gebruikte thema ‘Phenix’ (vuurvogel) komt niet uit de lucht vallen. “Na een periode van blessures ben ik er nu weer helemaal, en de krachtige vuurvogel symboliseert een nieuwe start.”

Carola Sneekes was tevreden, maar vond het “Een beetje jammer van de lage ‘paardenscore’, want Nolan liep echt goed.” Met haar technische score zit Carola in de top. “Ik heb een moeilijkheidsgraad van 10, en heb maar weinig aftrek gehad.”

Minder gunstig verliep de Kür voor Esther Sneekes. Met een score van 7.049 en een twintigste plek, plaatste zij zich niet voor de finale. Volgens haar zus werd ze te laag gepunt. “Het ging heel goed,” vond Carola , die de kür van Esther voorafgaand aan haar eigen optreden bekeek. “Een paar kleine wankeltjes hebben gezorgd voor wat puntenaftrek, maar mij viel de score zelfs wat tegen.”

De overwinning in de Kür  ging net als gisteren naar de Duitse Corinna Knauf. De score van Knauf bedroeg 8,578 punten. Tweede werd de Oostenrijkse Lisa Wild met 8,505 punten en derde de Zwitserse Simone Jäiser met 8,293 punten).

Klik hier voor de volledige uitslag.
Klik hier voor een korte impressie.
Klik hier voor alle informatie over Aken 2015.
Klik hier voor het foto album. 

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook