Sneekes en Akkerman naar wereldbekerfinale voltige - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Sneekes en Akkerman naar wereldbekerfinale voltige

Carola Sneekes
Voor het eerst in de geschiedenis zijn twee Nederlandse voltigeurs geplaatst voor deelname aan de wereldbekerfinale. Afgelopen weekend stonden Carola Sneekes en Koen Akkerman op het podium bij de wereldbekerwedstrijd in Bordeaux. Ook dit was een unicum voor de Nederlandse voltigesport. Sneekes legde beslag op plaats twee bij de dames en Akkerman werd derde bij de heren.

De wedstrijd bij de dames werd met overmacht gewonnen door de Zwitserse Simone Jäiser. Carola Sneekes startte niet op haar vaste paard Nolan, hij kreeg een pauze in het drukke wedstrijdseizoen. Op Bach Z met longeur Linda Robben voltigeerde ze een solide wedstrijd, wat resulteerde in een tweede plaats. Sneekes was reeds gekwalificeerd voor de finale van de wereldbeker in maart in het Duitse Braunsschweig na winst in Parijs en de tweede plaats in Leipzig. Cindy Sneekes kwam niet in actie doordat zij door autopech niet op tijd in Bordeaux kon zijn met haar paard.

Koen Akkerman deed goede zaken door als derde te eindigen in de strijd bij de mannen. Hij startte ook niet op zijn vaste paard Wiseguy. Hij mocht starten op het paard Luk van Simone Jaiser. Dit bleek een succesvolle combinatie. Zijn optredens leverden hem voor het eerst een podiumplaats op in een wereldbekerwedstrijd. De zege was overtuigend voor de Fransman Nicolas Andreani. De Nederlander Dustin Wilschut legde beslag op de vijfde plaats.

Klik hier voor uitslagen

Bron: Horses / KNHS

Eén reactie op “Sneekes en Akkerman naar wereldbekerfinale voltige

  • Cees van Beckhoven

    Zeer verdiend!! Carola en Koen zijn enorm gedreven met hun sport bezig, echte topsporters!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook