Ga naar hoofdinhoud

Champions Day Hong Kong met drie Group I rennen

Beauty Generation, een van de favorieten van de Champions Mile. Foto: HKJC

De Hong Kong Jockey Club heeft haar programma afgelopen najaar gewijzigd en heeft de drie Group I rennen die de Champions Day 2018 vormen niet in twee doch in een racedag geagendeerd. Met een sponsorgeld van ruim 6 miljoen euro pakt zij weer stevig uit en de deelnemers zijn in volle voorbereiding voor zondag 29 april a.s.  

Vanwege de strenge quarantainevoorschriften waren er afgelopen december al geen Australische deelnemers in Hong Kong. Ook aanstaande zondag op de Champions Day niet. De oorzaak is een incident in 2017 (zonder nare gevolgen overigens) waardoor de quarantaineregels door Australië flink zijn aangescherpt.

Lange quarantaine periode

De nieuwe regels schrijven voor dat de Australische paarden 180 dagen in quarantaine buiten Australië moeten zijn geweest voordat ze vanuit Hong Kong weer in Australië worden toegelaten. Ook daar moeten de paarden nog twee weken in quarantaine blijven. Dat betekent voor de Australische eigenaren dat zij hun paarden een half jaar lang hoofdzakelijk bij een trainer in Europa dienen te stallen.

Voordeel voor Zuid-Afrikaanse fokker

Dat geldt ook voor de eigenaren in Hong Kong als zij een Australisch paard op een veiling kopen. Degene die winst bij deze regels heeft zijn de Zuid-Afrikaanse fokkers die in Hong Kong een goede afzetmarkt hebben. Vanwege deze maatregelen zijn van de 27 deelnemers in de drie top Group I races van Champions Day er 23 uit Hong Kong, een uit de UAE en drie uit Japan afkomstig en blijven desondanks van zeer hoge kwaliteit.

Audemars Piguet Queen Elizabeth II Cup

De Audemars Piguet Queen Elizabeth II Cup is een race over 2000 meter op gras. Het zal een strijd tussen Hong Kong (met als favorieten Time Warp en Ping Hai Star) en Japan (Al Ain en Danburite) worden.

Champions Mile

De Champions Mile is een Hong Kongs onderonsje met 10 toppaarden waaronder Beauty Generation, Beauty Only, Fifty Fifty en Seasons Bloom die over 1600 meter op gras om de eerste prijs van ruim 1 miljoen euro zullen gaan strijden.

Chairman’s Sprint Prize

De meest internationale race is de Chairman’s Sprint Prize. Van de negen deelnemers zijn er zeven uit Hong Kong, één uit Japan en één uit de UAE. Grote namen als Mr. Stunning, Lucky Bubbels, Blue Point, Amazing Kids en Peniaphobia zullen het grote publiek hun kwaliteiten laten zien in de race op gras over 1200 meter.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook