Ga naar hoofdinhoud

Champions Mile gewonnen door favoriet Beauty Generation

Zac Purton en Beauty Generation Foto credit: The Hong Kong Jockey Club

Deze door de Hong Kong Jockey Club gesponsorde ren over 1600 meter met een prijzengeld van 18 miljoen $ had 8 uit Hong Kong afkomstige deelnemers. Omdat al deze paarden in Sha Tin worden getraind, deze renbaan op hun duimpje kennen en aan elkaar gewaagd waren, beloofde het een mooie race te worden. Daarbij kwam ook nog het feit dat deze deelnemers afkomstig waren uit de stallen van 8 verschillende in Hong Kong gestationeerde toptrainers waardoor ieder voor zich zou gaan en geen enkele deelnemer een stalgenoot in de race had die als pacemaker zou kunnen fungeren.

 

Op papier vormden qua tijd de paarden Beauty Only (Holy Roman Emperor x Goldendale) met 1.32.84 en Beauty Generation (Road to Rock x Stylish Bel) met 1.33.72 de snelste deelnemers over deze afstand. Niet uit te sluiten viel Seasons Bloom die in het verleden echter wel gemiddeld twee seconden langer over deze afstand deed. Hoewel de paarden vanaf de start in de eerste 800 meter in een rechte lijn konden racen viel en stond desondanks alles met de loting van de startboxen. Er zijn zeer gedetailleerde statistieken welk paard deze race vanuit welke startbox heeft gewonnen en de startboxen 1 en 2 leverden samen met nrs. 7 en 8 de meeste winnaars op. Zo ook dit jaar. Vertrokken uit starbox nr. 1 was Beauty Generation onder de in bloedvorm verkerende jockey Zac Purton goed weg en ging gelijk aan kop en gaf die niet meer af.

Beauty Generation

Na de start bepaalde Pingwu Spark het tempo en bleef dit de eerste 300 meter doen waarna Beauty Generation de koppositie overnam en die 1300 meter lang niet meer afgaf. Met nog 400 meter te gaan drukte jockey Zac Purton op de turbo en het paard reageerde onmiddellijk. Beauty Generation won met een lengte voor Western Express en Southern Legend in 1:34:31.

 

Gunstige startboxloting

Zac Purton “Mijn paard was op papier degene die de beste en de meest constante was en dat heeft hij bewezen. De startboxloting met nr.1 was heel gunstig en wij vertrokken goed. De paarden die aan de buitenkant startten hadden heel veel haast om naar voren te stormen om de koppositie te nemen maar Beauty Generation hield ze goed van zich af. Het is een eerlijk paard dat iedere race hetzelfde loopt en als de omstandigheden goed zijn dan laat hij zien hoe goed hij is”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook