Ga naar hoofdinhoud

DAWRA snuffeldag voor herhaling vatbaar

western, DAWRA, snuffeldag, Huis ter HeideOp zaterdag 29 augustus werd bij de White Socks Stables in Huis ter Heide voor de eerste keer de DAWRA (Dutch Arabian Western Riding Assosciation) snuffeldag gehouden. Met succes, want de opkomst van zowel deelnemers als publiek, stemde de organisatie meer dan tevreden. ,,Het is jammer dat het op dezelfde dag viel als de Arabissimo (evenement waarbij de veelzijdigheid van het Arabische Volbloedpaard wordt getoond op verschillende disciplines), maar desondanks is het zeker voor herhaling vatbaar. We zijn al aan het praten over een nieuwe datum”, aldus DAWRA-bestuurslid Jolanda van Duyvenbode.

De snuffeldag werd georganiseerd met het idee ruiters en amazones die nieuwsgierig zijn naar westernrijden kennis te laten maken met deze tak van de paardensport. ,,En, nog veel belangrijker, om misverstanden rond het westernrijden bij mensen weg te nemen. Mensen zien de grote sporen, de scherpe bitten en de harde manier van trainen en concluderen daaruit dat het een heel wrede sport is. Maar dat valt enorm mee. De deelnemers hebben het juist ervaren als een heel rustige en relaxte manier van rijden”, aldus Van Duyvenbode.

De snuffeldag, onder begeleiding van instructrice, jurylid en DAWRA-voorzitter Paulette Zorn, bestond uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Voordat de ruiters te paard gingen werd in de theorieles antwoord gegeven op vragen als: wat is westernrijden? Welke disciplines zijn er? Wat houden deze verschillende disciplines in? En, vooral voor de dressuurruiters interessant, wat zijn de verschillen tussen westernrijden en dressuur? Ook konden de ruiters met elkaar enkele oefeningen uitproberen. Eenmaal op hun paard konden de ruiters de oefeningen uit de theorieles in praktijk brengen.

Bron: Horses.nl

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook