Ga naar hoofdinhoud

De Vries vier keer in actie op rijkste paardenraces ter wereld

Adrie de Vries op Jordan Sport. Foto: Yolande Tilmans

De Nederlandse topjockey Adrie de Vries komt zaterdag vier keer in actie op de rijkste paardenraces-dag ter wereld. De Vries is zeer geliefd onder de eigenaren en trainers vanwege zijn vakmanschap en inzicht en begeeft zich tussen de beste jockeys ter wereld op de Dubai World Cup-dag.

Met vier ritten heeft De Vries de meeste kans op Jordan Sport, het paard waarmee hij twee weken geleden op Super Saturday het baanrecord op de hypermoderne renbaan Meydan in Dubai brak. De Vries heeft sinds 1996 in negentien Dubai World Cup races gereden en kent de zand- en grasbaan op zijn duimpje

Jonge talenten

De Vries rijdt in de met 1 miljoen dollar door Mohammed bin Rashid al Maktoum City-District One
gesponsorde Godolphin Mile op de vierjarige Musawaat. Een half uur daarna rijdt hij in de met 1 miljoen dollar door Mubadala gesponsorde Dubai Kahayla Classic de vijf jarige Arabische volbloed Darius Du Paon, die door de Fransman Eric Lemartinel wordt getraind.

Jordan Sport in 2 miljoen dollar-race

Vervolgens rijdt De Vries in de met 1 miljoen dollar gesponsorde Al Tayer Motors Dubai Gold Cup over 3200 meter op de zesjarige Los Barbados, om een uur later op Jordan Sport te rijden in de met maar liefst 2 miljoen dollar gesponsorde Gulf News Dubai Golden Shaheen.

Ongunstige loting

Jordan Sport trok weliswaar een ongunstige loting met startbox nummer 9 aan de buitenkant van het veld, maar met de rijderskunst van De Vries en met de snelheid van het paard zou De Vries voor een verrassing
kunnen zorgen en zich bij de eerst aankomende kunnen plaatsen. Musawaat, Los Barbados en Jordan
Sport staan alle drie in training bij Fawzi Nass.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook