Ga naar hoofdinhoud

Deense aan kop tijdens Nederlands Kampioenschap

Iben Andersen won meerdere onderdelen tijdens het Nederlands Kampioenschap voor IJslandse paarden in Oirschot. Ze behaalde zondag de hoogste score in zowel de töltproef als de vijfgangenproef. Omdat ze Deense is krijgt ze niet de titel Nederlands Kampioen. Deze ging in de töltproef  naar de nummer twee, Erik Spee en in de vijfgangenproef  naar Atli van Siggi.

De beste in het hoogste niveau van de viergangenproef was Alexandra Morineaux. De Deense Andersen nam wel de Featherlight-prijs in ontvangst, die wordt uitgereikt aan de ruiter met de vriendelijkste rijstijl. De töltproef in het tweede niveau is gewonnen door Yoni Blom, viergangenproef in het tweede niveau door Mieke van Vroenhoven en de vijfgangenproef in het tweede niveau door Dieuwertje van Muyden.

Tijdens de finales van het NK IJslanders rijden per proef de vijf hoogst geplaatste combinaties tegelijk in de baan. In de töltproef wordt deze typische IJslandse gang in verschillende tempi gereden. Bij de viergangenproef komen de standaard gangen plus de tölt voor. De vijfgangenproef is aangevuld met de telgang, een ander typisch IJslandse loop.

klik hier voor de uitslagen.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook